Voluntärarbetet

Håret!
God morgon! (till er) 
 
Ni har äntligen fredag, vad härligt! 
Imorgon är sista dagen med lilleman. Trist minsann att inte kunna hänga med honom längre.
 
MEN. Spännande att börja med mitt nya voluntärarbete. Jag mötte minst sagt några inspirerande kvinnor igår. En av dem hade jobbat som HR chef på både Disney, Sony, och nu senast ett välkänt ingenjörsföretag (som jag såklart inte minns namnet på). Hon hade rest över hela världen och jobbat med HR i nästan 40 år. Nu var hon pensionerad (säger man så?) och jobbade som på voluntär på det här företaget. En annan kvinna hade jobbat som producent för TV och film i 30 år.. Och så var det jag. hehe.. Det verkar i alla fall vara ett fantastiskt företag och kvinnorna dom hjälper är allt från unga tjejer, till ensamstående mammor, till praktiskt taget hemlösa. Även kvinnor som kommer direkt från fängelse. Alla har dem gemensamt att dem vill komma tillbaka på fötter, skaffa jobb och tjäna pengar. Men ja, det kommer nog bli en utmaning för mig som egentligen aldrig har coachat förut. 
 
Anyway.. Det är 9 BUSY dagar tills att vi åker tvärs över landet. Kan någon förklara varför man aldrig lyckas stänga av julstressen trots att man bor ett helt hav iväg från sina allra närmaste och käraste OCH ska inte ens fira hemma OCH ska inte fira med barn och därmed inte (egentligen) behöver stress över julklappar o.dyl? JUST DET. Det är liksom inbyggt. Mys och stress går hand i hand.
Vi har i alla fall bestämt oss för att resa med incheckat bagage. Med andra ord behöver jag inte fundera över hur jag ska få plats med 2 veckors packning i ett handbagage. En stress mindre. Jag förstår inte hur vi tänkte innan. Det är trots allt två veckor. Jag hade inte åkt nånstans i världen utan resväska för två veckor(?)
 
Och hörrni, på lördag ska jag klippa och slinga håret! Är skitsugen på något drastiskt (som jag sen kommer att ångra). Mitt hår är så slitet. SÅ slitet. Så det enda rätta vore egentligen att klippa av en decimeter eller så.. Alternativt raka bort allt och börja om på ny kula. Men så vet jag ju att jag ångrar drastiska beslut. Men å andra sidan så är långt hår ungefär det tråkigaste man kan ha när det ändå bara är tunt och slitet. What to do? 
 
Ilandsproblem.com.
 
Nu måste jag sova. Det blir en tidig morgon!
Allmänt | |
Upp